Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@12:53:28 GMT

دریا را به آسمان بکشانم

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۳۷۰۵۶

دریا را به آسمان بکشانم

یک: «تنها باد از زیر خاکستر خبر دارد» مجموعه شعر برزو گوران در نشر مروارید منتشر شد. این مجموعه شعر آزاد دربرگیرنده بیش از پنجاه قطعه شعر است. مهرداد رهسپار کوشکی خبرنگار

ایران آنلاین /برزو گوران که سال‌هاست در کارگاه‌ شعر سید علی صالحی حضور دارد، در مختصر مقدمه‌ای بر این مجموعه شعر از استادش یاد کرده و کتاب را به او تقدیم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروز گوران سال‌ها در کارگاه شعر سید علی صالحی حضور یافته است؛ اما شبیه استاد نشده است و همه هم و غم خویش را گذاشته تا نگاه و منظر خویش را بیابد و در شعر هایش روایت کند و به نظرم این کم دستاوردی نیست. در فضایی که بسیاری از شاعران در بهترین حالت نسخه‌ دوم و سوم و... استادان‌شان می‌شوند. 

دوم: روایت ِ «فراق» و «اندوه» دو تم پر بسامد در سروده‌های برزو گوران است. شاعری که سعی می‌کند با بهره‌گیری خلاق و تأثیر‌گذار از عناصر طبیعت، روایتی اثرگذار از فراق و هجران به دست دهد. او در سروده‌هایش در روایت فراق و هجر باز نمی‌ماند و سعی می‌کند، افق‌ها و تم‌های دیگری را نیز در روایت‌هایش پیش کشد و روایت کند از آن‌جمله می‌توان به سروده‌های معترض و عصیانگر او اشاره کرد. مثلاً نگاه کنید، به شعر «آتش‌فشان لال»، «چه عیبی دارد اگر/از لا به لای شب بگریزیم وُ/... تا صبحی که خیال آمدن ندارد/ حرف بزنیم / طُرفه آن که سایه‌ای هم نباشد که بترسیم / چه عیبی دارد اگر / تن به دریایی بسپاریم / که موج‌ موجش را / در تلاطم خویش فرو بریم و ُ/ در افق/ تو آسمان را به دریا بنشانی / و من دریا را به آسمان بکشانم / چه عیبی دارد/ بر بلند ِ دماوند بایستیم و ُ/ چون آتشفشانی خاموش /لب از لب نگشاییم / تو چیزی نگویی که من نفهمم وُ /من، /... چیزی نگویم که تو بترسی / و آن‌‌گاه / حتی اگر آتش ِ دماوند هم گل کند / من و تو / منتظر زاییدن موشی هم نخواهیم ماند.» تخیل مجموعه شعر «تنها باد از زیر خاکستر خبر دارد» ساده و صمیمی است، بر همین اساس سروده‌هایی ساده و تأثیر‌گذار رقم می‌خورد. شاعر بی‌هیچ اطوار و تلاشی پیچیدگی‌ها را ساده می‌کند تا جهان صعب و دشوار برای لحظه‌های رام و آرام شود. مثلاً نگاه کنید به شعر «سَیئات ُ العادات»، «من زود/ بسیار زود/ به همه چیز، به همه کس/ عادت می‌کنم/ به دریایی که دور است/ به رؤیایی / که موج در موج می‌آیند و می‌روند/ مثل مُدام صدا کردن ِ نام کوچک تو/ که نمی‌آیی، نمی‌روی.» برزو گوران در نخستین مجموعه شعرش که برگزین ده سال شعر نوشتن است، تا حدودی موفق ظاهر شده است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۷۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد

 به گزارش تابناک، یک نهاد علمی بین‌المللی توسعه آب‌شیرین‌کن‌ توسط کشورهای عربی تا سال ۲۰۳۰ را عامل شکل‌گیری یک فاجعه زیست‌محیطی در خلیج فارس دانست.

ژورنال علمی Scientific Reports از فعالیت شدید کشور‌های عربی در نمک‌زدایی آب دریا ابراز نگرانی کرده و هشدار داد، رهاسازی شورابه سامانه‌های نمک‌زدایی اثرات مخرب گسترده‌ای بر اکوسیستم‌های دریایی خلیج‌فارس دارد که انسان‌ها نیز از آن در امان نخواهند بود.

شورابه‌ها اشباعِ سامانه‌های نمک‌زدایی از هفتاد سال پیش یکی از مهمترین منابع آلوده‌کننده محیط زیست به حساب می‌آیند.

امارات، عربستان، کویت و قطر ۴ کشوری هستند که تا سال ۲۰۳۰، سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب آب خلیج فارس معادل مصرف کل مصرف آب شرب و صنعت یک سال مردم ایران را نمک‌زدایی کرده و شورابه حاصل را به دریا می‌ریزند.

رهاسازی شورابه به دریا در کنار تغییرات اقلیمی و افزایش تبخیر دو عامل موثر بر شور شدن خلیج فارس و بروز فاجعه زیست محیطی در منطقه هستند.

کارشناس منابع آب صبا شیرودی حجم آب نمک‌زدایی شده در قیاس با خلیج فارس را ناچیز دانسته و معتقد است که خلیج فارس به آب‌های آزاد راه دارد و نسبت شورابه رها شده از سامانه‌های نمک‌زدایی به آب‌های آزاد جهان به حدی است که جای نگرانی وجود نخواهد داشت.

در مقابل، کارشناس زیست دریایی، عظیم رهبری‌فرد می‌گوید که خلیج فارس کم عمق است، دمای آن در ۲۰ سال گذشته بالا رفته و تبخیر افزایش یافته، از طرفی یک درصد افزایش شوری تعادل اکوسیستم را برهم زده و فاجعه در زندگی آبزیان ایجاد می‌کند، کما اینکه در ۲ دهه اخیر زندگی گونه‌هایی از آبزیان را به انقراض برده است.

ایجاد کنوانسیون خلیج فارس با حضور ایران و کشور‌های حوضه خلیج‌فارس ابتکاری است که می‌تواند برنامه نمک‌زدایی از آب دریای کشور‌های این منطقه را کنترل کرده و از بروز فاجعه زیست‌محیطی در خلیج فارس جلوگیری کند.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • روش از بین بردن تیرگی زیر چشم از دید طب سنتی
  • فعالیت سامانه بارشی در بوشهر ادامه دارد
  • دریا در پی طلا ساختن از مس
  • «شمع محفل» در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه حاجت تپه آنکارا
  • تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه حاجت تپه آنکار
  • وزش تندباد‌های لحظه‌ای و ممنوعیت تردد شناور‌ها در کیش، ۱۲ اردیبهشت
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه می‌شود