Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-03@07:06:03 GMT

پروین ، سفیر صلح و مهربانی در آسمان شعر ایران بود

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۶۸۰۱

به گزارش خبرنگار ایلنا، با این همه بی مهری، اشعار پروین اعتصامی در روان جمعی فارسی زبان جریان یافت .اگر نظر استاد شفیعی کدکنی  در مورد معیار شاعری را بپذیریم ،جریان یافتن شعر پروین در ذهن و کلام مردم ،بی پایگی ادعاهای علیه بانوی گوشه‌گیر شعر را به اثبات رسانده است.

روزی گذشت پادشهی ...

از سه سال پیش که دفتر ایکوم، کمیته ملی موزه‌ها، در سرای پروین، بخش باقی مانده از منزل اعتصام الملک، مستقر شد موجب شده تا برنامه‌ای ویژه به مناسبت تولد بانوی شعر فارسی در بیست و پنجم اسفند برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال هم با وجود بارش شدید باران و ترافیک سنگین منطقه  بهارستان ،دوستداران پروین اعتصامی دور هم جمع شدند و در مراسم یادبود شرکت کردند. البته برای اولین بار برنامه  در کاخ موزه نگارستان به انجام رسید.

استاد میر سید احمد محیط طباطبایی _رییس ایکوم ایران _علت این انتخاب را اشتغال خانم اعتصامی در سمت معاونت کتابخانه  دارالمعلمین سابق _هسته  اولیه دانشگاه تهران _ در همین مکان عنوان کرد .به گفته وی، پروین به همان اندازه که فرزند مشروطه و تاثیر گرفته از آن بوده ، بر نسلهای بعدی خود نیز، اثر گذاشته است.

درنا حمیدی ، مسئول کمیته هنرهای تجسمی ایکوم و دبیر این مراسم، علت این تمایز و حضور چشمگیر زنان و کودکان و خانواده ها را  هدف ایکوم در سطح جهانی و ملی  بیان کرد. به گفته او، استفاده از پتانسیل های موجود در گروه‌های مختلف زنان و دختران یکی از اهداف اصلی جشن زادروز پروین است.

مراسم با  اجرای سرود ملی توسط گروه موسیقی دختران پیام شاد- انجمن خیریه غیر دولتی فراگیران مرزی- آغاز شد . این نوجوانان  در قسمتی دیگر هم با اجرای نمایشی برگرفته از شعر معروف "روزی گذشت پادشهی از گذرگهی" تحسین تماشاچیان را برانگیختند.

اشعار آشپزخانه ای با قابلیت نمایش

دکتر اردشیر صالحپور، استاد دانشگاه  و رییس شعبه یونیما در ایران ،نخستین سخنران مراسم بود : بدون شک پروین اعتصامی حکیم بانوی شعر فارسی است و در توصیف آثارش باید گفت شعر او سراسر پند و اندرز و حکمت است. پروین به رحم  شفقت و صلح و مهربانی اعتقاد داشته و ظرفیت‌های شعری خود را با زبانی ساده و شیوا و روان با مخاطبان در میان گذاشته است.

به عقیده این صاحبنظر هنرهای نمایشی، مناظره هایی که بیشتر دیوان را تشکیل می دهد علاوه بر جنبه تربیتی و روایی ،از ظرفیت بسیاری برای نمایش برخوردار است. چرا که شاعر  از زبان اشیا و اجسام سخن می‌گوید  و گاه مناظره‌ای میان نخود و لوبیا و گاه بین سوزن و خیاط را بیان می‌کند.

صالحپور به  اشعار پروین اعتصامی عنوان اشعار آشپزخانه ای داد و افزود: پروین با هنرمندی تمام ، از ساده ترین اشیایی که در خانه  دور و بر زنها وجود داشته برای بیان افکارش استفاده کرده است.

 علی اکبرلو،کارشناس ادبی، نیز در ادامه  مراسم شاکله  فکری بانوی ادب معاصر را در بیت " گرچه در زحمتیم ،باز خوشیم /که به ما نیز خلق راست نیاز،" دانست و در توضیح آن گفت:"پروین غایت زندگی را به کار خلق رسیدگی کردن می داند و منظورش خرسندی از نیاز مردم به خود نیست.بلکه خدمت به مردم را هدف می داند .در واقع همین اندیشه باعث شده تا بیش از هشتاد و  دو سال پس از درگذشت او در جوانی، راه و منشاش زنده بماند."

سخنران بعدی ، مهری شاه حسینی نویسنده و شاعر ،به تاثیر پذیری اختر چرخ ادب از اندیشه های جدید زمانه خود پرداخت و گفت:"پروین محتوای مدرن و تازه را در قالب شناخته شده و مورد تایید کلاسیک ریخت و آثاری را ارائه کرد که تلفیقی از ادبیات سنتی و مدرن بود. البته انگ تقلید هرگز به اشعار وی نمی چسبد. چون با حفظ اصالت‌های شرقی و اخلاقی ،از ادبیات غرب برای عمق بخشیدن به اشعارش و وفق دادن آنها با شرایط زمانه استفاده کرده است."

جشن یادبود با اجرای زنده  موسیقی توسط گروه خنیا به سرپرستی  پری ملکی ادامه یافت.این گروه هنری پر سابقه تصنیفی را بر اساس یکی از اشعار پروین آماده کرده بود. دکلمه و اجرای نمایش عروسکی شعر جوجه نافرمان از سوی فاطمه اقبال ،دانش آموز کلاس سوم دبستان، نیزقسمت بعدی برنامه بود .

 تماشای نقل موسیقایی پریسا سیمین مهر با نوازندگی استاد بخشی و حسین علی‌نژاد  بخش دیگر برنامه بود. پخش کلیپ کارگاه مخصوص کودکان با عنوان "مهمانی در خانه  شاعره تنها " نیز قسمت پایانی را تشکیل  داد. در این کارگاه که با حمایت معنوی کمیته  هنرهای تجسمی ایکوم و ایکوم ایران انجام شده، کودکان  با حضور در سرای پروین با زمانه و زندگی بانو پروین آشنا شده و شعر "سعی و عمل" را تصویرسازی کرده بودند.

 نمایشگاه نقاشی‌های کهکشانی نوجوان هنرمند ،فاطمه تبریزی، و آشنایی با فعالیت‌های او در عرصه  نویسندگی  بخش جنبی این رویداد فرهنگی را تشکیل می داد.

جشن یادبود پروین اعتصامی توسط کمیته هنرهای تجسمی ایکوم ایران با همکاری باغ موزه  نگارستان در روز جمعه بیست و چهار اسفند  برگزار شد و تجربه  جدیدی را در اختیار علاقه مندان قرار داد. 

گزارش : ریحانه قاسم رشیدی

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پروین اعتصامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، فرالدین نصریف سفیر ازبکستان در ایران در همایش تجاری ازبکستان و ایران در محل اتاق ایران گفت: ۲۵۰ نفر از کارآفرینان ازبکستانی به ایران آمدند تا از اکسپو ۲۰۲۴ بازدید کنند. همچنین در سال گذشته رییس جمهور دو کشور به ایران و ازبکستان سفر داشتند.

نصریف ادامه داد: ارزش تجارت دو کشور سال گذشته میلادی حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که این رقم در سال ۲۰۲۴ به یک میلیارد خواهد رسید. ازبکستان ۳۶ میلیون نفر جمعیت دارد، این کشور از سیستم حمل و نقل خوبی برخوردار است.

سفیر ازبکستان در ایران اظهار کرد: فروش کالا امروز از تولید آن سخت‌تر شده چون بازار، رقابتی است. ازبکستان و کشورهای همسایه آن بازارهای فروش خوبی را تشکیل می‌دهند.

ایرانی ها در خوارزم سرمایه گذاری کنند

وی خاطرنشان کرد: ارز ملی ازبکستان قابل تبدیل به ارزهای جهانی است و حوزه بانک ازبکستان آمادگی خدمات رسانی به ایرانی‌ها را دارد. همچنین ازبکستان مناطق آزاد تجاری فراوان و ارتباطات قوی با جهان دارد، در همین راستا استان خوارزم از آنجا که لاجستیک خوبی دارد و به ایران نزدیک‌تر است منطقه مناسبی برای سرمایه‌گذاری ایرانی ها در این کشور به شمار می آید.

فرالدین خبر داد: به زودی در ازبکستان یک همایش سرمایه‌گذاری برگزار می‌شود که میزبان هیاتی ایرانی هم است.

فعالیت هزار شرکت ایرانی در ازبکستان

وی گفت: سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار دارو به ازبکستان وارد می شود، ازبکستان از اینکه ایرانی‌ها در این کشور دارو تولید کنند استقبال می کند. ازبکستان همچنین سالانه پنج میلیون دلار منسوجات صادر می کند و اکنون بیش از ۱۰۰۰ شرکت ایرانی در ازبکستان کار می کنند.

حضور ۸۰ نفر از ازبکستان در اکسپو

همچنین، موسی آقایی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان، گفت: گردشگری می‌تواند سطح تجارت دو کشور را به رقم مطلوب ارتقا دهد. سال گذشته ارزش تجارت دو کشور حدود ۵۰۰ میلیون دلار بود که ۱۵۰ میلیون دلار از این رقم را واردات از ازبکستان به ایران و باقی آن صادرات از ایران به ازبکستان تشکیل می‌داد. این رقم بسیار کم است و دستیابی به ارقام بیشتر در تجارت دو کشور شدنی است.

رییس اتاق مشترک ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: تولید مشترک برای ارائه محصول مشترک به بازارهای جهانی گزینه خوبی در همکاری اقتصادی دو کشور است و محصولات ایرانی می توانند با این راهکار در شرایط تحریم در بازارهای جهانی عرضه شوند.

در این نشست همچنین رحمت الله خرمالی رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان گفت: در سال گذشته محصولات پتروشیمی و کشاورزی بیشتر و محصولات پزشکی و دارویی بسیار کمتر از ایران به ازبکستان صادر شد.

وی افزود: سال گذشته از ازبکستان تنها چهار نفر در اکسپو ۲۰۲۳ حضور داشتند که امسال این تعداد به ۸۰ نفر افزایش یافت.

خرمالی همچنین اظهار کرد: تجارت دو کشور پتانسیل این را دارد که تا بیشتر از دو میلیارد دلار پیش رود.

کد خبر 6093022 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • اسماعیلی با سفیر ایران در باکو دیدار کرد
  • رایزنی سفیر ایران با معاون نخست وزیر عمان در امور دفاعی
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • اهمیت توجه به خودشفقتی در چیست؟
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در سیشل
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از سیشل
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم